Karpis,
česnakų,
miltų,
druskos,
aliejaus,
žuvų prieskonių.
GAMINIMAS:
Žuvį nuvalykite, nupjaukite galvą, pašalinkite vidurius, išplaukite. Skersai stuburo ir uodegos dalyje aštriu peiliu padarykite įpjovas iki kaulo kas 0.7-1 cm. Taip perpjausite ir visus smulkius kaulelius. Paruoštą žuvį pabarstykite druska, prieskoniais - žuvų ar kitais mėgstamais, įtrinkite česnakais ir apvoliokite miltuose.
Atminkite, kad česnakai gali pridegti. Nedidelę žuvį kepkite visą, o stambią supjaustykite gabalais. Karpį geriau kepkite tolygiai kaistančioje keptuvėje su storu dugnu ir sienelėmis. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi įdėkite žuvį ir apkepkite, kol susidarys graži auksinė plutelę, apverskite ir kai kiek apskrus ir kita pusė, sumažinkite ugnį ir uždenkite dangčiu, kad žuvis iškeptų tolygiai.