Antis,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Įdarui:
500 g raugintų kopūstų,
200 g obuolių,
100 g spanguolių,
50 g cukraus.
Padažui:
200 g spanguolių,
100 g cukraus,
500 ml vandens,
1-2 šaukštai krakmolo.
GAMINIMAS:
Antį apibarstykite druska, pipirais ir palikite per naktį šaldytuve. Įdaro sudedamąsias dalis gerai išmaišykite ir įdarykite antį. Įdarytą antį pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite 1-1.5 valandos.
Antį kas 20 minučių apliekite išsilydžiusiais riebalais. Kai antis pasidengs gražia auksine plutele, orkaitę išjunkite. Paruoškite padažą: spanguoles sutrinkite su cukrumi, supilkite vandenį ir virkite, kol liks 1/2 tūrio, tuomet nukoškite per sietelį ir įmaišykite krakmolą, kad padažas sutirštėtų. Antį patiekite su spanguolių padažu.