1 kg bulvių,
200 g raugintų kopūstų,
150 ml raugintų kopūstų sūrymo,
svogūnas,
30-40 džiovintų grybų,
4 šaukštai manų kruopų,
3 šaukštai aliejaus,
druskos.
GAMINIMAS:
Neskustas bulves išvirkite, kiek atvėsinkite ir nulupkite. Jei bulves nulupsite dar karštas, jas bus lengviau sutrinti. Džiovintus grybus išvirkite ir suverskite į kiaurasamtį. Svogūną susmulkinkite. Paruoškite įdarą: grybus apkepkite su svogūnais, 2 šaukštais aliejaus ir sumaišykite grybus su puse raugintų kopūstų.
Į sumaigytas bulves supilkite raugintų kopūstų sūrymą ir sudėkite likusius kopūstus. Į bulvių tešlą įdėkite 2-3 šaukštus manų kruopų ir išmaišykite. Kepimo formą patepkite aliejumi ir pabarstykite manais, sudėkite į ją bulvių tešlą, tolygiai paskirstykite ir suformuokite kraštelius. Ant bulvių tešlos sudėkite paruoštą įdarą ir 20 minučių pašaukite į iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.