Pakuotė vamzdelinių makaronų,
400 g krevečių sūryme,
200 g jaunų špinatų lapelių,
2 nedideli porai,
180 ml plakamosios grietinėlės,
citrina,
3 šaukštai sviesto,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Dideliame puode užvirkite vandenį ir suberkite makaronus. Išvirusius nuvarvinkite kiaurapuodyje ir, suvertus atgal, pastatykite šiltai. Paruoškite padažą: špinatus perrinkite, nuplaukite, nusausinkite, didesnius suplėšykite.
Porus labai gerai nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais. Gilioje keptuvėje storu dugnu įkaitinkite sviestą, vis pamaišykite mentele, kad tolygiai apskrustų, pakepinkite porus.
Sumeskite špinatų lapelius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir maišant mentele kepkite apie 4-5 min. Krevetes suverskite į kiaurapuodį, nuvarvinkite, perplaukite ir sumeskite į keptuvę su porais ir špinatais.
Citriną labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, smulkia trintuve nutarkuokite žievelę, pagal skonį berkite į keptuvę, galite įspausti ir truputį citrinos sulčių. Kaitinkite ne ilgiau nei 5 min., kol krevetės sušils.
Plakamąją grietinėlę supilkite į puodą su makaronais ir maišant pavirkite keletą minučių. Kai makaronai apsivels grietinėle, pagal skonį pasūdykite ir išdėliokite patiekalą į lėkštes.