Sveikuolių salotos receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sveikuolių salotos


INGREDIENTAI:

600 g spiralinių makaronų,
350 g vyšninių pomidorų,
200 g mocarelos,
mažas indelis marinuotų baklažanų,
70 g juodųjų alyvuogių be kauliukų,
kelios saujelės šviežių špinatų,
raudonas svogūnas.

Padažui:
6 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai baltojo vyno acto,
2 šaukštai šviežių petražolių,
šaukštas citrinos sulčių,
česnako skiltelė,
žiupsnis bazilikų lapelių,
šaukštelis džiovintų raudonėlių,
pagal skonį druskos,
cukraus,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Dideliame puode užvirkite vandenį, suberkite makaronus ir išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Nuvarvinus kiaurasamtyje, suverskite į gilų dubenį, kad atvėstų. Pomidorus nuplaukite, didesnius perpjaukite per pusę.

Špinatus nuplaukite ir nusausinkite. Mocarelą šakute suplėšykite mažais gabaliukais. Raudonąjį svogūną nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Petražoles, bazilikus, špinatus ir nuluptą česnako skiltelę sukapokite.

Nedideliame indelyje užmaišykite padažą: supilkite aliejų, vyno actą, citrinos sultis, sumeskite petražoles, bazilikus, česnakus, raudonėlius. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir žiupsneliu cukraus.

Į dubenį su makaronais suberkite mocarelos ir baklažanų gabaliukus, pomidorus, svogūnus, alyvuoges, špinatus, apliekite padažu ir gerai išmaišius išdėliokite į lėkštes.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668