10 kg kopūstų,
300 g morkų,
500 g obuolių,
250 g druskos.
GAMINIMAS:
Paruoškite produktus: kopūstus nuplaukite ir pašalinę pažeistus lapus ir kopūstkočius, supjaustykite, morkas nuvalykite ir sutarkuokite, obuolius, pašalinę sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis. Kopūstus sutrinkite su druska, sudėkite morkas ir išmaišykite (jei norite, galite įdėti cukraus).
Stiklainius plačiais kakleliais nuplikykite verdančiu vandeniu, jų dugną išklokite kopūstlapiais. Dėkite sluoksnį kopūstų, standžiai suspauskite, kad išsiskirtų sulčių, tuomet dėkite sluoksnį obuolių, po to - vėl kopūstų ir taip sluoksniuokite iki stiklainių viršaus.
Viršutinį sluoksnį uždenkite kopūstų lapais, ant stiklainių uždėkite po servetėlę ir mažą dubenėlį. Į dubenėlius įstatykite po siaurą butelį, pripiltą vandens, kad kopūstai būtų suslėgti. Stiklainius su kopūstais palikite kambario temperatūroje. Nepamirškite pabadyti mediniu pagaliuku iki pat dugno, kad išeitų dujos. Kai kopūstai įrūgs, išneškite juos į šaltą patalpą.