1 kg pjaustytų baltagūžių kopūstų,
150 g tarkuotų morkų,
150 g smulkintų moliūgų,
sauja spanguolių,
500 ml vandens,
3 šaukštai druskos.
GAMINIMAS:
Kopūstus, morkas ir moliūgus sudėkite į indą, suberkite druską, spanguoles ir išmaišykite. Kopūstų maigyti, kad išsiskirtų sulčių, nereikia. Į kopūstus galima įdėti šermukšnių, tik nedaug, antraip jie gali suteikti kartumo. Jeigu dėsite obuolių, pjaustykite juos skiltelėmis, o jas dar padalykite pusiau.
Sudėkite kopūstus į indą, kuriame raugsite (tiks stiklinis arba medinis, arba keramikinis indas), užpilkite vandeniu, uždenkite plokščiu daiktu ir ant jo uždėkite svarmenį. Indo pakraščiuose turi atsirasti skysčio. Kopūstus palikite pastovėti 4-5 dienas. Kiekvieną dieną reikėtų kopūstus atidengti ir subadyti pagaliuku iki pat indo dugno.
Į paruoštus ir nuspaustus kopūstus įdėkite pjaustytų svogūnų ir pagardinkite saulėgrąžų aliejumi.