Žuvų juostelės su burokėlių drebučiais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žuvų juostelės su burokėlių drebučiais


INGREDIENTAI:

1.5 kg baltų žuvų,
krapų ir
petražolių šakelių,
500 g morkų,
burokėlis,
svogūnas,
poro baltoji dalis,
petražolės šaknis,
lauro lapas,
4 kvapieji pipirai,
druskos,
2 kaušinių baltymai sultiniui skaidrinti,
5-6 ledo kubeliai,
45 g želatinos.


GAMINIMAS:

Išdarykite žuvis, nupjaukite uodegas, galvas, išimkite akis, išpjaukite pelekus, atskirkite filė. Žuvų filė supjaustykite maždaug 1.5 cm storio juostelėmis ir įdėkite į šaldytuvą. Morkas supjaustykite šiaudeliais ir 10 min. pavirkite pasūdytame vandenyje.

Svogūną, petražolės šaknį, porą nuvalykite ir supjaustykite. Žuvų galvas, uodegas ir kaulus sudėkite į puodą su 2 l vandens, užvirkite, nugriebkite putas. Tada suberkite paruoštas daržoves, įberkite druskos, pipirų ir įdėkite lauro lapą.

Virkite neuždengtame puode apie 30 min. Sultinį perkoškite ir vėl užkaiskite. Tada į sultinį dėkite žuvų filė ir virkite nuolat graibydami putas apie 6 min. Žuvis išimkite ir atvėsinkite. Burokėlį nuvalykite ir sutarkuokite. Sudėkite tarkius į sultinį ir pavirkite 10 min.

Tada sultinį perkoškite. Kiaušinių baltymus išplakite su ledo kubeliais, supilkite į sultinį ir užvirkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite 10 min. Tuomet perkoškite per kelių sluoksnių marlę.

Šitame sultinyje ištirpinkite išbrinkintą želatiną. Į formą sudėkite žuvų juosteles, apvirtas morkas ir žalumynus. Užpilkite sultiniu ir atvėsinę įstatykite į šaldytuvą 6-8 val.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668