1.5 kg baltų žuvų,
krapų ir
petražolių šakelių,
500 g morkų,
burokėlis,
svogūnas,
poro baltoji dalis,
petražolės šaknis,
lauro lapas,
4 kvapieji pipirai,
druskos,
2 kaušinių baltymai sultiniui skaidrinti,
5-6 ledo kubeliai,
45 g želatinos.
GAMINIMAS:
Išdarykite žuvis, nupjaukite uodegas, galvas, išimkite akis, išpjaukite pelekus, atskirkite filė. Žuvų filė supjaustykite maždaug 1.5 cm storio juostelėmis ir įdėkite į šaldytuvą. Morkas supjaustykite šiaudeliais ir 10 min. pavirkite pasūdytame vandenyje.
Svogūną, petražolės šaknį, porą nuvalykite ir supjaustykite. Žuvų galvas, uodegas ir kaulus sudėkite į puodą su 2 l vandens, užvirkite, nugriebkite putas. Tada suberkite paruoštas daržoves, įberkite druskos, pipirų ir įdėkite lauro lapą.
Virkite neuždengtame puode apie 30 min. Sultinį perkoškite ir vėl užkaiskite. Tada į sultinį dėkite žuvų filė ir virkite nuolat graibydami putas apie 6 min. Žuvis išimkite ir atvėsinkite. Burokėlį nuvalykite ir sutarkuokite. Sudėkite tarkius į sultinį ir pavirkite 10 min.
Tada sultinį perkoškite. Kiaušinių baltymus išplakite su ledo kubeliais, supilkite į sultinį ir užvirkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite 10 min. Tuomet perkoškite per kelių sluoksnių marlę.
Šitame sultinyje ištirpinkite išbrinkintą želatiną. Į formą sudėkite žuvų juosteles, apvirtas morkas ir žalumynus. Užpilkite sultiniu ir atvėsinę įstatykite į šaldytuvą 6-8 val.