250 g moliūgų,
200 g pievagrybių,
400 g bulvių,
100 g kietojo sūrio,
2 kiaušiniai,
100 ml 20 proc. riebumo grietinėlės,
200 g grietinės,
2 česnakų skiltelės,
1-2 šaukštai aliejaus,
maltų džiūvėsėlių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
sviesto.
GAMINIMAS:
Moliūgus ir bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Grybus nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Česnakus nuvalykite ir sutraiškykite peiliu. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite bulves, moliūgus, grybus ir česnakus.
Uždenkite dangčiu ir vis pamaišydami troškinkite apie 10 minučių. Tuomet nukaiskite, pagardinkite druska ir pipirais. Sūrį supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su daržovėmis, esančiomis puode. Atskirame inde sumaišykite kiaušinius, grietinėlę ir grietinę.
Karščiui atsparų indą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Troškinį iš puodo sudėkite į karščiui atsparų indą. Ant viršaus užpilkite kiaušinių, grietinės ir grietinėlės mišinį. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 25-30 minučių.