Kopūstų ir mėsos maltiniai su moliūgais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kopūstų ir mėsos maltiniai su moliūgais


INGREDIENTAI:

500 g šviežių baltagūžių kopūstų,
2/3 stiklinės ryžių,
800 g maltos mėsos,
svogūnas,
300 g moliūgų,
400 g grietinės,
4 šaukštai pomidorų pastos,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
maltų džiūvėsėlių arba miltų,
sviesto.


GAMINIMAS:

Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje. Kopūstus labai smulkiai supjaustykite, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutėms (kopūstai taps elastingesni, nebe tokie aštrūs; kopūstus taip pat galima 4-5 minutes galingiausiu režimu pakaitinti mikrobangų krosnelėje).

Moliūgus nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Į maltą mėsą įmaišykite smulkiai supjaustytą svogūną, pagardinkite pipirais ir druska. Į didelį indą sudėkite virtus ryžius, pakaitintus kopūstus, tarkuotus moliūgus ir paruoštą mėsą.

Pasūdykite, įberkite pipirų ir gerai išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite didelius maltinius. Gerai suplokite, kad kepami nesubyrėtų. Maltinius apvoliokite džiūvėsėliuose arba miltuose ir apkepkite ant didelės ugnies. Jie neturi iškepti-tik sukietėti ir pasidengti rusva plutele.

Apkeptus maltinius sudėkite į sviestu pateptą skardą. Galima skardos dugną iškloti kopūstų lapais. Grietinę sumaišykite su pomidorų pasta, pasūdykite ir įpilkite 1/2 stiklinės vandens. Gautu padažu užpilkite maltinius. Pašaukite į iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-50 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668