Šaukštas alyvuogių aliejaus,
3 skiltelės česnakų,
svogūnas,
salieras,
morka,
800 g burokėlių,
2 obuoliai,
6 stiklinės sultinio,
2 šaukštai grietinės,
50 g brinzos,
sauja krapų.
GAMINIMAS:
Puode ant mažos ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkiai supjaustytus česnakus, svogūnus, salierus, morkas. Kepkite 15 minučių, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės. Po to sudėkite kubeliais supjaustytus žalius burokėlius, nuluptus ir supjaustytus obuolius. Pakepkite dar 5 minutes.
Supilkite sultinį, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 45-60 minučių, kol išvirs burokėliai. Tuomet elektriniu trintuvu sutrinkite sriubą ir patiekite su grietine, krapais, ant viršaus patrupinę brinzos ir ruginės duonos.