8 dideli rūgštūs obuoliai,
1,5 stiklinės miltų,
trečdalis stiklinės cukraus,
pusė stiklinės aliejaus,
2 šaukštai pieno,
pagal skonį migdolų ekstrakto,
žiupsnelis druskos,
3 šaukštai miltelinio cukraus.
Biriam sluoksniui:
2 šaukštai miltų,
žiupsnelis druskos,
1/4 stiklinės cukraus,
30 g šalto sviesto.
GAMINIMAS:
Miltus su druska persijokite į dubenį. Atskirai iki vientisumo išplakite aliejų, cukrų, pieną, migdolų ekstraktą ir supylus į tą patį dubenį labai kruopščiai išmaišykite, kad neliktų sausų miltų. Paruoštą tešlą maždaug pusvalandį palikite pastovėti kambario temperatūroje, kad išbrinktų, ir supilkite į apskritą kepimo formą.
Kitame dubenėlyje paruoškite birų sluoksnį: su druska ir cukrumi sumaišykite 2 šaukštus miltų. Sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais, sumeskite į miltus ir pertrinkite pirštais, kad tešla panešėtų į drėgną smėlį.
Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir kuo tankiau vieną šalia kitos išdėliokite ant tešlos. Ant obuolių suverskite ir tolygiai paskirstykite smėlinę tešlą. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min., kol paviršius parus. Tiekite apibarsčius milteliniu cukrumi.