7 dideli obuoliai,
4 šaukštai klevų sirupo,
po stiklinę miltų ir
cukraus,
5 kiaušiniai,
šaukštelis kepimo miltelių,
pagal skonį cinamono.
GAMINIMAS:
Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į dubenį, apšlakstykite klevų sirupu, berkite cinamono ir palikite 20 min. pastovėti, kad prisigertų prieskonių. Nuo kiaušinių trynių atskirtus baltymus atvėsinkite šaldytuve ur išplakite iki standžių putų.
Trynius išplakite su cukrumi iki purumo ir, nuolat plakant šluotele, suberkite per sietelį persijotus miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite. Galiausiai atsargiai įmaišykite plaktus baltymus.
Kepimo formą patepkite riebalais ir sluoksniuokite pyragą: krėskite ir paskirstykite truputį tešlos, išdėliokite obuolių skilteles, vėl krėskite tešlos ir dėkite obuolių. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min.