500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,
200 g minkšto sviesto,
1 šaukštelis konjako,
380 g saldaus kondensuoto pieno.
GAMINIMAS:
Tešlos lakštus supjaustykite 1 cm pločio išilgomis juostelėmis ir iškepkite 200-220 laipsnių temperatūros orkaitėje. Atvėsinkite. Saują keptų juostelių palikite tortui papuošti. Pasigaminkite kremą: išsukite minkštą sviestą, supilkite sutirštintą pieną ir dar kartą išsukite iki vientisos masės.
Tada supilkite konjaką. Patieskite didesnį gabalą maistinės plėvelės, ant jos paskleiskite šiek tiek kremo ir dėkite tešlos juostelių, tada vėl tepkite kremo ir vėl dėkite juostelių. Taip sluoksniuodami sudėkite visas juosteles ir ant viršaus užtepkite kremo sluoksnį.
Švelniai, tačiau tvirtai spausdami viską susukite į ritinį. Kad būtų tvirčiau, galite apvynioti papildomu plėvelės sluoksniu. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite 2 paras. Tada tortą išvyniokite ir apibarstykite likusių tešlos juostelių trupiniais.