Apie 800 g bulvių,
6 skiltelės česnakų,
kelios šakelės šviežių ir
šaukštas džiovintų rozmarinų,
trečdalis stiklinės graikinių riešutų,
nedidelis gabalėlis aitriosios paprikos,
gabalėlis imbiero šaknies,
citrina,
3 šaukštai aliejaus,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, supjaustykite skiltelėmis ir pamirkius šaltame vandenyje (kad kepdamos mažiau sugertų aliejaus) paskleiskite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje.
Apšlakstykite aliejumi (bulves tolygiai sulaistykite, jei aliejų supilsite į buteliuką su purkštuku). Imbierą nulupkite, sutarkuokite. Aitriąją papriką perpjaukite, išvalykite ir susmulkinkite.
Citriną nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite, sultis išspauskite. Česnakus nulupkite, sukapokite ir nedideliame indelyje sumaišykite su tarkuotais imbierais, aitriosiomis paprikomis, citrinos žievelėmis ir šaukštu citrinos sulčių.
Riešutus nuplaukite, nusausinkite ir paskrudinus sukapokite arba sumalkite. Suberkite juos į prieskonių mišinį, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, džiovintais rozmarinais ir apiberkite bulves.
Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 20 min. Tiekite apibarščius kapotais šviežiais rozmarinais. Taip paruoštos bulvės puikiai tinka prie grybų patiekalų.