Stiklinė perlinių kruopų,
didelis svogūnas,
2 skiltelės česnako,
3 šaukštai sviesto,
šaukštelis kuminų,
3 nedidelės morkos,
saliero gumbas,
2 obuoliai,
350 ml natūralaus daržovių sultinio,
2 šaukštai grybų tyrės,
pagal skonį druskos,
pipirų,
maltos paprikos.
GAMINIMAS:
Perlines kruopas perplaukite, per naktį pamirkykite ir išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Morkas ir saliero gumbą nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Svogūną ir česnakus nulupkite, sutarkuokite.
Obuolius nulupkite, perpjaukite ir išskobus sėklalizdžius supjaustykite kubeliais. Keptuvėje 2 šaukštuose sviesto pakepinkite maltus kuminus, suberkite svogūnus ir česnakus. Kai svogūnai taps skaidrūs, čia apskrudinkite morkas su salierais.
Supilkite sultinį, berkite kruopas, krėskite grybų tyrės ir gerai išmaišykite. Pasūdžius ir pagardinus pipirais bei malta paprika kelias minutes pakaitinkite ir išdalykite į lėkštes. Patiekdami įkrėskite po šaukštą likusiame svieste pakepintų obuolių, kuriuos pabaigoje galite švelniai pasūdykite. Tai puikus garnyras prie grybų.