Nedidelis kepalėlis šviežios itališkos duonos,
šaukštas aliejaus,
3 šaukštai sviesto,
apie 600 g įvairių mėgstamų miško grybų arba pievagrybių,
2 česnako skiltelės,
po šaukštą kapotų petražolių lapelių ir
svogūnų laiškų,
3 šaukštai saldžiarūgščio aštraus kiniško padažo,
4 šaukštai sauso baltojo vyno,
šaukštelis rytietiško 5 prieskonių mišinio (anyžiai, pankolio sėklos, cinamonas, juodieji pipirai ir gvazdikėliai),
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Duoną suraikykite, paskrudinkite orkaitėje, sausoje keptuvėje arba skrudintuvėje. Karštas riekeles aptepkite sviestu ir pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Grybus nuvalius susmulkinkite ir išvirus perplaukite. Česnakus nulupkite, sukapokite. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite česnakus, sumeskite ir apkepkite grybus.
Berkite likusius prieskonius, kapotus svogūnų laiškus ir petražoles, sukrėskite kinišką padažą ir supilkite vyną. Gerai išmaišykite ir dar truputį pakepinus po šaukštą grybų dėkite ant skrudintos duonos riekelių.