8 nedideli švieži ir saujelė džiovintų baravykų,
400 ml natūralaus vištienos sultinio su daržovėmis,
3 šaukštai sviesto,
1.5 šaukšto aliejaus,
2 svogūnai,
400 g rizoto ryžių,
2 skiltelės česnako,
pusė stiklinės sauso baltojo vyno,
vidutinio dydžio saliero lapkotis,
sauja šviežiai tarkuoto parmezano,
pagal skonį druskos ir
šviežiai grūstų pipirų,
didelis obuolys.
GAMINIMAS:
Šviežius baravykus nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. džiovintus-užmerkite iš vakaro-nuspauskite, susmulkinkite. Salierą, svogūnus ir česnakus sukapokite ir pakepinkite aliejuje didelėje gilioje keptuvėje.
Suberkite visus baravykus ir kaitinkite, kol dalis skysčio nugaruos. Tada pasūdykite, pagardinkite šviežiai grūstais pipirais. Suberkite ryžius ir maišant kaitinkite, kol skysčio nebeliks.
Supilkite vyną ir vėl maišykite, kol susigers. Vis maišant į keptuvę įpilkite samtelį sultinio, antrą liekite tik tada, kai pirmasis bus sisigėręs. Tokiu būdu supilkite visą sultinį-ryžiai taps minkšti, bet neištižę.
Keptuvę nukaitus įmaišykite 2 šaukštus sviesto, berkite tarkuoto sūrio, išdėliokite į lįkštes ir patiekite su likusiame svieste pakepintomis obuolio skiltelėmis.