Rizotas su baravykais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rizotas su baravykais


INGREDIENTAI:

8 nedideli švieži ir saujelė džiovintų baravykų,
400 ml natūralaus vištienos sultinio su daržovėmis,
3 šaukštai sviesto,
1.5 šaukšto aliejaus,
2 svogūnai,
400 g rizoto ryžių,
2 skiltelės česnako,
pusė stiklinės sauso baltojo vyno,
vidutinio dydžio saliero lapkotis,
sauja šviežiai tarkuoto parmezano,
pagal skonį druskos ir
šviežiai grūstų pipirų,
didelis obuolys.


GAMINIMAS:

Šviežius baravykus nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. džiovintus-užmerkite iš vakaro-nuspauskite, susmulkinkite. Salierą, svogūnus ir česnakus sukapokite ir pakepinkite aliejuje didelėje gilioje keptuvėje.

Suberkite visus baravykus ir kaitinkite, kol dalis skysčio nugaruos. Tada pasūdykite, pagardinkite šviežiai grūstais pipirais. Suberkite ryžius ir maišant kaitinkite, kol skysčio nebeliks.

Supilkite vyną ir vėl maišykite, kol susigers. Vis maišant į keptuvę įpilkite samtelį sultinio, antrą liekite tik tada, kai pirmasis bus sisigėręs. Tokiu būdu supilkite visą sultinį-ryžiai taps minkšti, bet neištižę.

Keptuvę nukaitus įmaišykite 2 šaukštus sviesto, berkite tarkuoto sūrio, išdėliokite į lįkštes ir patiekite su likusiame svieste pakepintomis obuolio skiltelėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668