300 g vištų kepenėlių,
šviežių arba konservuotų pievagrybių,
agurkas,
pomidoras,
salotų lapų,
sojų padažo,
200 ml grietinėlės (ne mažiau kaip 15 proc.),
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
šaukštelis garstyčių,
česnakų,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite, suplėšykite arba supjaustykite ir išdėliokite į lėkštes. Tada supjaustykite agurką, pomidorą ir taip pat išdėliokite į lėkštes. Šiek tiek apšlakstykite sojų padažu. Kepenėles nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, įberkite smulkintų česnakų ir pakepkite 30 sekundžių. Tada sudėkite supjaustytus pievagrybius ir kepkite 3-4 minutes. Tada suberkite kepenėles ir kepkite vis pamaišydami 2-3 minutes.
Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite grietinėlę ir įmaišykite garstyčių. Leiskite grietinėlei užvirti ir keptuvę nukelkite nuo ugnies. Kepenėles su padažu išdėliokite į paruoštas lėkštes.