Mėsiška lazanija receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Mėsiška lazanija


INGREDIENTAI:

Lazanijos lakštų,
500 g maltos mėsos,
300 g pomidorų (arba pomidorų pastos),
2 svogūnai,
2 česnako skiltelės,
800 ml pieno,
80 g sviesto,
4 šaukštai miltų,
aliejaus,
fermentinio sūrio,
druskos,
pipirų,
vyno,
raudonėlių.


GAMINIMAS:

Svogūnus smulkiai supjaustykite. Pomidorus sutarkuokite (jeigu naudosite pastą, trintuvės neprireiks). Į pomidorus įpilkite vyno, pagardinkite raudonėliais ir išmaišykite. Įkaitintame aliejuje 2-3 minutes pakepinkite supjaustytus svogūnus ir česnakus. Tada sudėkite maltą mėsą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepkite retsykiais pamaišydami, kol iškeps.

Likus 5-7 minutėms iki gaminimo pabaigos, į keptuvę sukrėskite pomidorų masę, išmaišykite ir troškinkite, kol sultys šiek tiek išgaruos ir masė truputį sutirštės. Tuomet nukaiskite ir uždenkite dangčiu. Paruoškite bešamelio padažą: pakaitinkite pieną, kitame inde išlydykite sviestą, ten pat suberkite miltus ir 2 minutes virkite maišydami.

Pamažu supilkite karštą pieną. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite, kol ims tirštėti (kaip manų košė). Galima pagardinti druska ir pipirais. Lazanijos lakštus apvirkite: dėkite po vieną į verdantį vandenį 3 minutėms, paskui nusausinkite, kad nesuliptų.

Į kepimo indą dėkite lazanijos lakštų, juos aptepkite padažu, užberkite paruoštos mėsos, pabarstykite sūriu ir užklokite kitu lazanijos lakštų sluoksniu. Viską kartokite tiek kartų, kol baigsis lakštai.

Viršutinis sluoksnis turi būti iš lazanijos lakštų. Juos aptepkite padažu ir gausiai apibarstykite sūriu. Kepkite 180-190 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 35-40 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668