1 kg bulvių, supjaustytų plonais griežinėliais,
šaukštelis druskos,
1/8 šaukštelio maltų pipirų,
žiupsnelis muskato riešutų,
kiaušinis,
2 stiklinės pieno,
200 g tarkuoto sūrio,
skiltelė česnako,
4 šaukštai sviesto.
GAMINIMAS:
Dubenyje sumaišyti bulves, druską, pipirus, muskato riešutus ir pusę tarkuoto sūrio, įmušti kiaušinį, įpilti pieną ir dar kartą išmaišyti. Gilų keramikinį indą įtrinti česnaku ir ištepti sviestu, suberti į jį paruoštas bulves, apibarstyti likusiu sūriu, iš viršaus apdėti sviesto gabaliukais ir kepti karštoje (iki 200°C) orkaitėje 40-45 minučių arba kol bulvės suminkštės, o iš viršaus dar nesusidarys apskrudusi pluta.