8 kiaušiniai,
stiklinė kefyro,
150 g rūkytos dešros,
ryšelis svogūnų laiškų,
50 g sviesto,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite šluotele. Supilkite kefyrą ir išmaišykite. Dešrą supjaustykite kubeliais, svogūnų laiškus susmulkinkite ir suberkite į kiaušinių masę. Pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite paruoštą mišinį.
Keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite omletą ant mažos ugnies, kol jis sukietės ir iškils. Kepdami dangčio nenuimkite, kad omletas nesukristų. Galima tik šiek tiek paversti keptuvę į vieną ar kitą pusę, kad omletas greičiau sukietėtų. Iškepusį omletą supjaustykite ir sudėkite į lėkštes.