1 kg bulvių,
morka,
svogūnas,
pomidoras,
2 šaukštai bulvių prieskonių,
šaukštas aliejaus,
žalumynų,
česnakų,
druskos.
GAMINIMAS:
Bulves nuvalykite ir supjaustykite, kaip norite, tik ne plonais šiaudeliais (nereikia, kad bulvės taptų koše). Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, morką-ilgais šiaudeliais. Pomidorą sutarkuokite ir sukrėskite į bulves-jis suteiks sultingumo. Viską sudėkite į dubenį ir pagardinkite prieskoniais.
Jei prieskoniai su druska, tai daugiau druskos galite ir nedėti. Supilkite aliejų ir išmaišykite. Gautą masę sukrėskite į kepimo rankovę ir pašaukite į orkaitę. Kilogramas bulvių 180 laipsnių temperatūroje kepa lygiai pusantros valandos. Kai bulvės iškeps, perpjaukite rankovę.
Smulkiai supjaustykite žalumynus ir česnakus, jais apiberkite bulves, uždenkite plėvele ir leiskite maždaug 5 minutes pastovėti, kad prisigertų gardaus aromato.