(6 porcijos)
6 kiaušinių,
350 g tarkuoto fermentinio sūrio,
200 g majonezo,
1 kg vištienos filė,
1 svogūno,
pagal skonį druskos,
pipirų,
pluoštelio žalumynų.
GAMINIMAS:
Kiaušinius suplakite su majonezu, sūriu, žiupsneliu druskos, maltų pipirų. Skardą išklokite kepimo popieriumi, jį ištepkite aliejumi, į ją supilkite paruoštą kiaušinių plakinį ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 10 min. Iki vienalytės masės sumalkite svogūną, žalumynus, vištienos filė.
Gautu paštetu padenkite ataušintą kiaušinių kepinį. Su kepimo popieriumi susukite vyniotinį. Ant dvigubo kepimo folijos lakšto padėkite suformuluotą vyniotinį, apspaudykite kraštus ir 30 min. pašaukite į orkaitę. Prieš kepimo pabaigą, atidenkite foliją, kad vyniotinis paskrustų.
Jei paštetui gaminti naudojamas vištienos faršas, jis kepamas maždaug tiek, kiek nurodyta receptūroje, o jei kitos mėsos-jautienos, kiaulienos-kepkite tiek tiek ilgiau.