Švelnus paštetas taurėse receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Švelnus paštetas taurėse


INGREDIENTAI:

(3 porcijos)
50 g brendžio,
1 svogūno,
1 morkos,
1 stiklinės pieno,
100 g sviesto,
maždaug saujos alyvuogių be kauliukų,
4 kiaušinių,
300 g vištienos kepenėlių,
kelių žiupsnelių maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos,
žalumynų-papuošti.


GAMINIMAS:

Nuplautas kepenis užpilkite pienu ir palaikykite 30 min. Nuskustą morką, nuluptą svogūną užpilkite nedideliu kiekiu vandens ir išvirkite, po to sumalkite. Sudėkite kepenėles, permalkite, sumaišykite. Į gautą masę supilkite brendį, įmuškite kiaušinį, įmaišykite minkštą sviestą, pagal skonį druskos, maltų pipirų, vėl išmaišykite, sudėkite masę į sviestu išteptą formą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių.

Iškepusį paštetą ataušinkite kambario temperatūroje. Kiaušinius kietai išvirkite (7-10 min. po užvirimo), ataušinkite po šalto vandens srove, nulupkite. Į plačias stiklo taures dėkite alyvuoges, po sluoksnį pašteto, jį užberkite tarkuotais kiaušinių baltymais, po to-tryniais. Įsmeikite žalumynų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668