(3 porcijos)
50 g brendžio,
1 svogūno,
1 morkos,
1 stiklinės pieno,
100 g sviesto,
maždaug saujos alyvuogių be kauliukų,
4 kiaušinių,
300 g vištienos kepenėlių,
kelių žiupsnelių maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos,
žalumynų-papuošti.
GAMINIMAS:
Nuplautas kepenis užpilkite pienu ir palaikykite 30 min. Nuskustą morką, nuluptą svogūną užpilkite nedideliu kiekiu vandens ir išvirkite, po to sumalkite. Sudėkite kepenėles, permalkite, sumaišykite. Į gautą masę supilkite brendį, įmuškite kiaušinį, įmaišykite minkštą sviestą, pagal skonį druskos, maltų pipirų, vėl išmaišykite, sudėkite masę į sviestu išteptą formą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių.
Iškepusį paštetą ataušinkite kambario temperatūroje. Kiaušinius kietai išvirkite (7-10 min. po užvirimo), ataušinkite po šalto vandens srove, nulupkite. Į plačias stiklo taures dėkite alyvuoges, po sluoksnį pašteto, jį užberkite tarkuotais kiaušinių baltymais, po to-tryniais. Įsmeikite žalumynų.