(5 porcijos)
100 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
1 svogūno,
1 morkos,
1 saliero stiebo,
1 lauro lapo,
20 g želatinos,
3 juodųjų pipirų žirnelių,
4-5 kiaušinių,
2 vištienos krūtinėlių su oda,
druskos.
GAMINIMAS:
Morką, svogūną ir salierą nuvalykite, stambiai supjaustykite. Krūtinėles ir daržoves užpilkite 2 l karšto vandens, užvirinkite, sumažinkite kaitrą, įberkite druskos ir virkite 25 min. Likus 10 min. iki virimo pabaigos įdėkite laurų lapą, suberkite pipirų žirnelius. Krūtinėles išgriebkite iš sultinio, o sultinį perkoškite.
Kiaušinius išvirkite kietai, nulupkite ir supjaustykite į 4 dalis. Atšalusias krūtinėles supjaustykite plonais griežinėliais. Želatiną išmaišykite karštame sultinyje. Į formos dugną dėkite trečdalį žaliųjų žirnelių. Įpilkite sultinio su želatina, kad jis tik apsemtų žirnelius ir padėkite į šaldytuvą stingti 20 min.
Tada išimkite formą iš šaldytuvo, į vidurį kauburiu sudėkite vištieną. Kraštuose išdėliokite kiaušinių ketvirčius tryniu į išorę, supilkite likusį sultinį ir vėl padėkite į šaldytuvą 10 min. Į pusiau sustingusią užpiltinę sudėkite likusius žirnelius, dėkite atgal į šaldytuvą, kad sustingtų iki galo.
Formą su paruošta užpiltine apverskite ant lėkštės, ant viršaus uždėkite karštame vandenyje pamirkytą rankšluostį ir palaikykite, kol užpiltinė atsiskirs nuo formos.