50 g mielių,
50 g cukraus,
250 g pieno,
75 g sviesto,
600 g miltų,
truputis druskos,
kiaušinio bandelėms aptepti,
cukraus.
K r e m u i:
1/4 stiklinės vandens,
3/4 stiklinės cukraus,
2 baltymai,
1/4 šaukštelio citrinų rūgšties,
1 šaukštelis želatinos.
GAMINIMAS:
Mieles sumaišykite su 1 šaukštu cukraus, įpilkite šiltą pieną, 5-6 šaukštus miltų, išmaišykite ir pakildinkite. Tada supilkite ištirpintą sviestą, likusį cukrų, druską ir dalimis sijodami įminkykite miltus. Suformuokite 10 bandelių ir sudėję į miltais pabarstytą kepimo skardą bei uždengę rankšluoščiu apie 1 val. kildinkite.
Pakilusias bandeles patepkite plaktu kiaušiniu, pabarstykite cukrumi ir iškepkite orkaitėje. Atvėsusias perpjaukite, pertepkite kremu. Kremui vandenį kaitinkite su cukrumi, kol išviręs sirupas užklijuos šakutės tarpus. Verdantį sirupą pilkite į išplaktus kiaušinių baltymus ir toliau plakite plaktuvu.
Įberkite citrinų rūgšties, o kai kremas gerai laikys formą, supilkite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną.