Trapios mielinės bandelės receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Trapios mielinės bandelės


INGREDIENTAI:

T e š l a i:
stiklinė pieno,
150 g margarino,
3 kiaušiniai,
30 g šviežių mielių,
1-2 šaukšteliai cukraus,
3-4 stiklinės miltų (kad būtų galima minkyti tešlą),
stiklinė cukraus bandelėms apvolioti.


GAMINIMAS:

Mieles ištrinkite su cukrumi ir išplakite su kiaušiniais. Plakinį 0,5 valandos laikykite šiltai. Ištirpinkite margariną, į jį supilkite pieną ir išmaišykite. Tada suberkite miltus, supilkite kiaušinių ir mielių plakinį ir išminkykite nekietą tešlą. Ją įvyniokite į marlę ir įdėkite į dubenį su labai šaltu vandeniu (jis turi tešlą apsemti).

Laikykite šaltai apie valandą. Išėmę tešlą iš vandens nuvyniokite marlę, tešlą nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir padalykite į maždaug 20 gabaliukų. Iš kiekvieno rankomis suformuokite virvelę. Ant lentelės berkite po šaukštelį cukraus ir jame apvoliokite tešlos virvelę.

Ją suriškite laisvu mazgeliu ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (tarp bandelių palikite 3-4 cm tarpus). Kepkite apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol bandelės taps auksinės spalvos.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668