Mielinės bandelės su lašinukais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Mielinės bandelės su lašinukais


INGREDIENTAI:

T e š l a i:
50-60 g šviežių mielių,
0,5 stiklinės cukraus,
0,5 l pieno,
1/2 stiklinės aliejaus,
1/2 stiklinės ištirpinto sviesto,
2 kiaušiniai,
druskos,
apie 1-1,2 kg miltų.

Į d a r u i:
400 g lašinukų,
100 g kumpelio,
2 svogūnai,
maltų juodųjų pipirų,
4 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
kiaušinis bandelėms aptepti.


GAMINIMAS:

Mieles ištrinkite su trupučiu cukraus, supilkite pašildytą pieną, suberkite cukrų ir palikite, kol paviršiuje susidarys plutelė. Dideliame dubenyje kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos, supilkite pieną su mielėmis, aliejaus ir sviesto mišinį ir po truputį berdami miltus maišykite, kad tešla suliptų į vientisą masę.

Tešlą kildinkite šaldytuve apie valandą. Paruoškite įdarą: pakepinkite lašinukus, susmulkintą kumpelį ir svogūnus, suberkite džiūvėsėlius ir pagardinkite pipirais. Atgnybkite gabalėlį tešlos, suplokite paplotėlį ir į jo vidųriuką dėkite įdaro.

Gerai užspauskite kraštus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą siūle į apačią. Kildinkite apie 20-30 minučių. Tada bandelių viršų patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668