T e š l a i:
450 g miltų,
200 ml pieno,
100 g minkšto sviesto,
kiaušinis,
1/2 šaukštelio druskos,
25 g šviežių mielių.
(I) į d a r u i:
75 g minkšto sviesto,
30 g cukraus,
40 g tarkuotų marcipanų,
kiaušinis bandelėms aptepti,
aguonų bandelėms apibarstyti.
(II) į d a r u i:
100 g varškės sūrelio su žalumynais,
30 g minkšto sviesto,
1 kiaušinis bandelėms aptepti,
kmynų bandelėms apibarstyti.
GAMINIMAS:
Įdarų produktus sumaišykite iki vientisos masės. Pieną pašildykite iki 37-38 laipsnių ir supilkite į didelį dubenį. Piene ištirpinkite mieles, sudėkite sviestą, kiaušinį ir druską. Po truputį berkite persijotus miltus ir minkykite, kol tešla taps blizgi ir elastinga.
Tada ant miltais pabarstytos lentos iš tešlos iškočiokite stačiakampį (maždaug 20x60 cm) ir aptepkite jį paruoštais įdarais. Tešlą sulenkite į 3 dalis ir supjaustykite, kad išeitų 9 juostelės. Kiekvieną juostelę paimkite už galų ir juos pasukite į priešingas puses.
Tada juosteles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždenkite, kad neapdžiūtų, ir kildinkite apie 30 minučių šiltoje vietoje. Pakilusias juosteles aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite aguonomis arba kmynais. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 10-12 minučių, kol juostelės įgaus auksinę spalvą.