(1 porcija-490 kcal)
400 g viso grūdo kvietinių miltų,
1 šaukšto aliejaus,
1 žiupsnelio druskos,
200 ml vandens,
1/2 šaukštelio juodgrūdžių sėklų.
Į d a r u i:
150 g skaldytų žirnių,
100 g konservuotų rudųjų pupelių,
1 šaukštelio kumino,
1 žiupsnelio maltos aitriosios paprikos,
1 žiupsnelio maltų ožragių,
1 šaukšto aliejaus,
1 šaukšto lydyto sviesto,
1 šaukštelio smulkiai kapotų petražolių,
druskos.
GAMINIMAS:
Žirnius užpilkite karštu vandeniu, palikite 1 val. pamirkti. Nukoškite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir 20 min. virkite. Nukoškite. Keptuvėje įkaitinikite aliejų, suberkite kuminą ir kaitinkite, kol pradės spragsėti. Sudėkite žirnius, šakute sutrintas pupeles, suberkite maltas ožrages, aitriąją papriką, pasūdykite ir maišant kepinkite 3-4 min.
Suberkite kapotas petražoles, įdėkite šaukštą lydyto sviesto ir išmaišykite. Dubenyje miltus išmaišykite su druska, supilkite vandenį, aliejų, juodgrūdžių, sėklas ir užminkykite tešlą. Suformuokite 3-4 cm skersmens tešlos kamuoliukus, iš jų iškočiokite plonus skritulius. Ant kiekvieno jų dėkite po šaukštą įdaro, perlenkite pusiau ir užspauskite kraštus. Pyragėlius iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje.