(1 porcija-520 kcal)
T r o š k i n i u i:
5 saldžiųjų bulvių,
1 šaukštelio ciberžolės,
1 šaukštelio malto kardamono,
1/2 šaukštelio kumino,
1/2 šaukštelio maltos aitriosios paprikos,
1 svogūno,
2 česnako skiltelių,
2 šaukštų aliejaus,
1 šaukšto kapotų šviežių kalendrų,
1 šaukštelio citrinų sulčių.
L i e t i n i a m s:
200 g manų kruopų,
50 g ryžių miltų,
50 g kvietinių miltų,
600 ml vandens,
1/2 šaukštelio juodgrūdžių sėklų,
1 šaukštelio tarkuoto imbiero,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuluptas bulves supjaustykite didesniais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite kuminą ir kaitinkite, kol pradės spragsėti. Suberkite ciberžolę, kardamoną, aitriąsias paprikas, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, trintas česnako skilteles ir maišant kepinkite 2-3 minutes.
Sudėkite bulvių gabalėlius, pasūdykite, įpilkite 100 ml karšto vandens, pašlakstykite citrinų sultimis, uždenkite ir ant silpnos ugnies troškinkite 15 min. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir išmaišykite. Dubenyje sumaišykite manus, ryžių ir kvietinius miltus, druską ir juodgrūdžių sėklas.
Supilkite vandenį, sukrėskite tarkuotą imbierą ir išplakite elektriniu plakikliu. Iš tešlos nesvylančioje keptuvėje iškepkite traškių lietinių. Juos patiekite su šiltu saldžiųjų bulvių troškiniu.