(4 porcijos)
100 g sūdytų lašišų filė,
1 sunokusio avokado,
1 ilgavaisio agurko,
2 saliero stiebų,
80 g gražgarsčių lapelių,
0,5 citrinos sulčių,
150 g minkšto varškės sūrio (tinkamiausias-su krapais),
200 ml grietinėlės (22 proc. riebumo),
pagal skonį maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Agurką, salierus ir avokado minkštimą supjaustykite smulkiais kubeliais. Gražgarsčių lapelius suplėšykite. Visus paruoštus produktus pašlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite pipirais ir sumaišykite. Sūrį ir grietinėlę sumaišykite virtuviniu kombainu iki vienalytės masės.
Lašišas supjaustykite nedideliais gabalėliais. Porcijomis į salotines sluoksniais dėkite daržovių mišinio, sūrio ir grietinėlės mišinio, viršuje-lašišų gabaliukų, pašlakstytų citrinos sultimis. Papuoškite citrinos griežinėliu, gražgarsčių lapeliais ir patiekite.