(8 porcijos)
8 baltos duonos riekelių,
250 g sviesto,
400 g vištienos filė,
1 svogūno,
4 šaukštų riebios grietinės,
8 putpelių kiaušinių,
4 alyvuogių be kauliukų,
žiupsnelio tarkuotų muskato riešutų,
druskos,
paprikų miltelių,
rozmarino šakelės ir
spanguolių-papuošti.
GAMINIMAS:
Apvirkite vištieną, supjaustykite mažais gabaliukais. Smulkiai supjaustykite svogūną ir jį apkepkite svieste kartu su vištiena, įberkite druskos, paprikos, muskato riešuto ir kepkite 5-6 min. uždengtą. Iškeptą vištieną atvėsinkite ir 2 kartus sumalkite.
Į paruoštą masę sudėkite likusį sviestą, grietinę, gerai sumaišykite. Iš duonos riekės išpjaukite po du apskritimus. Iš paruoštos masės konditeriniu švirkštu ant duonos apskritimų išspauskite nedidelius bokštelius.
Papuoškite virtais putpelių kiaušiniais, pjaustytais alyvuogių žiedeliais, rozmarino lapeliais ir spanguolėmis. Duonos riekeles galite truputį paskrudinti.