(10 porcijų)
2 šakelių šviežių petražolių,
10 žaliųjų alyvuogių be kauliukų,
1 nedidelės raudonos aitriosios paprikos,
2 ilgavaisių agurkų,
2 prinokusių avokadų,
1 šaukšto 20 proc. riebumo grietinėlės,
10 plonų bekonienos juostelių (sluoksniuotų raumenukų ir lašinukų),
žiupsnelio maltų imbierų,
žiupsnelio kario miltelių,
žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS:
Bekonieną supjaustykite vienodais kvadratėliais ir gražiai paskrudinkite sausoje keptuvėje. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, nulupkite, minkštimą sumalkite smulkintuvu, įpilkite grietinėlės, įberkite imbierų, druskos, smulkintų aštrių paprikų (be sėklelių) ir viską dar sykį permalkite.
Agurkus supjaustykite griežinėliais rantuotu peiliu į 10 dalių, ant kiekvieno griežinėlio dėkite po bekonienos kvadratėlį, ant jų konditeriniu maišekiu išspauskite po avokadų kremo porciją. Ant kiekvieno kremo bokštelio dėkite po alyvuogę ir persmeikite bokštelį smaigeliu. Papuoškite žalumynais.