8 kiaušiniai,
300 g šparagų,
200 g grietinės,
50 g aliejaus,
4 keptos batono riekelės,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Į puodą įpilti pusę porcijos aliejaus, šparagus surišti į ryšulėlį (kad šie verdami neišplauktų į paviršių) ir virti aliejuje ant silpnos ugnies. Kiaušinius truputį suplakti, pridėti grietinės, gerai išmaišyti, įberti druskos ir pipirų. Likusį aliejų pašildyti ant silpnos ugnies puode su storu dugnu, įpilti į jį kiaušinius su grietine. Kepti po truputį, nuolat maišant. Kai masė pradės tirštėti, įdėti šparagus ir kepti toliau, kol masė taps panaši į tirštą grietinę. Tuomet kiaušinienę sudėti ant paskrudinto batono riekelių ir patiekti ant stalo.