(4 porcijos)
250 g bruknių,
80 g cukraus,
1 žvaigždanyžių žvaigždelės,
25 ml brendžio,
1/2 šaukšto krakmolo.
GAMINIMAS:
Uogas sudėkite į nedidelį puodelį, užpilkite 1/2 stiklinės vandens, įmeskite žvaigždanyžiaus žvaigždelę. Užvirinkite, supilkite cukrų, permaišykite ir virkite porą minučių. Puodelį nukaiskite, išimkite žvaigždelę, o uogas sumalkite iki vienalytės masės.
Sumaišykite krakmolą su 1 šaukštu vandens. Puodelį vėl pastatykite ant ugnies, supilkite brendį, užvirinkite ir 2 min. pavirinkite, tuomet plona srovele, nepaliaudami maišyti, supilkite vandens ir krakmolo mišinį ir užvirinkite. Padažą supilkite į padažinę ir ataušinkite. Padažas tinka prie kepenėlių valgių, taip pat-prie paukštienos.