3 l vandens,
750 g jautienos su kaulais,
500 g raugintų kopūstų,
4 bulvės,
morka,
svogūnas,
1/2 raudonos saldžiosios paprikos,
200 g marinuotų grybų,
1,5 šaukšto pomidorų pastos,
2 šaukšteliai cukraus,
5 laurų lapeliai,
žalumynų (krapų, petražolių, svogūnų laiškų),
5 šaukštai aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
grietinės.
GAMINIMAS:
Nuplautą mėsą įdėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirkite. Nugraibykite putas, sumažinkite ugnį ir virkite, kol mėsa bus minkšta. Išvirusią jautieną supjaustykite gabaliukais. Į mėsos sultinį sudėkite raugintus kopūstus, užvirkite ir virkite apie 20 min. Tada sudėkite kubeliais supjaustytas bulves.
Kol kopūstai ir bulvės verda, sutarkuokite morką, susmulkinkite svogūną ir kubeliais supjaustykite papriką. Morkas ir svogūnus 2-3 min. pakepkite su aliejumi, tada suberkite paprikas, nuplautus marinuotus grybus, įdėkite pomidorų pastą ir cukrų. Viską pakepkite dar 2-3 min. ir suverskite į puodą su kopūstais ir bulvėmis. Ten pat sudėkite ir supjaustykite mėsą.
Sriubą pasūdykite, įberkite pipirų, įmeskite laurų lapelius ir virkite apie 15 min. Puodą nukelkite nuo ugnies ir uždengtą palaikykite 10-15 min. Patiekite su grietine ir susmulkintais žalumynais.