(7 porcijos)
7 kiaušinių,
70 g minkšto kiaulienos kumpio,
50 g konservuotų žaliųjų žirnelių,
50 g konservuotų kukurūzų,
50 g spanguolių,
2 šaukštų želatinos,
pluoštelio žalumynų,
1 morkos,
1 svogūno,
1/2 petražolės šaknies.
GAMINIMAS:
Užpilkite želatiną 100 ml vandens, palaikykite 1 val. Nedideliame kiekyje vandens išvirkite mėsą su morka, svogūnu, petražolės šaknimi, ataušinkite, likusį sultinį nukoškite ir padėkite į šoną. Kiaušinius gerai nuplaukite su soda, nusausinkite. Bukuosiuose kiaušinių galuose prakrapštykite skyles.
Iškratykite kiaušinių turinį į dubenėlį - gaminant įdarytus kiaušinių lukštus jo neprireiks. Užpilkite kiaušinius šiltu vandens ir sodos mišiniu. Plonais šiaudeliais supjaustykite mėsą, želatiną ištirpinkite stiklinėje sultinio.
Į kiekvieną tuščiavidurį lukštą įdėkite smulkintų žalumynų, spanguolių, mėsos, žirnelių ir kukurūzų. Užpilkite sultinio ir želatinos mišiniu, dėkite į šaldytuvą. Stingdykite pernakt.