(1 porcija - 264 kcal)
P a g r i n d u i:
250 g sausainių "Gaidelis",
140 g sviesto.
Į d a r u i:
500 g varškės,
300 g grietinės,
150 g cukraus,
1 pakelio vanilinio pudingo,
3 kiaušinių,
1 šaukštelio tarkuotų citrinų žievelių,
2 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių.
P a d a ž u i:
200 g neriebios grietinės,
2 šaukštelių cukraus,
150 g grietinėlės,
2 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių,
žaliųjų citrinų riekelių papuošti.
GAMINIMAS:
Sausainius sudėkite į maišelį ir sutrupinkite daužant kočėlu. Sviestą išlydykite, supilkite į dubenį su trupiniais, išmaišykite ir šia mase išklokite apskritos kepimo formos dugną. Varškę išsukite su kiaušinių tryniais, cukrumi, grietine, vanilinio pudingo milteliais, citrinų sultimis ir žievelėmis.
Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į varškės masę. Ją sukrėskite ant sausainių pagrindo formoje ir išlyginkite paviršių. Kepkite 160 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Atvėsinkite, įdėkite 2 val. į šaldytuvą. Patiekite su padažu, išsuktu iš grietinės, grietinėlės, cukraus ir žaliųjų citrinų sulčių. Papuoškite žaliųjų citrinų riekelėmis.