Trapus plokštainis su uogiene receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Trapus plokštainis su uogiene


INGREDIENTAI:

(1 porcija - 232 kcal)
250 g miltų,
150 g sviesto,
100 g cukraus,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 -iupsnelio druskos,
200 g mėgstamos uogienės (bruknių, slyvų, braškių).


GAMINIMAS:

Miltus su kepimo milteliais išsijokite ant stalo ir sumaišykite su vaniliniu cukrumi, druska. Ant jų sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir kapokite dideliu plačiu peiliu, kol susidarys vienodi trupiniai. Į juos įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir viską maišykite peiliu iš kraštų užverčiant trupinius.

Greitai užminkykite tešlą, suvyniokite į plėvelę ir 1 val. įdėkite į šaldytuvą. Iš dviejų trečdalių atšaldytos tešlos iškočiokite 5-7 mm storio lakštą, įtieskite į sviestu pateptą kepimo skardą ir aptepkite uogiene. Iš likusios tešlos iškočiokite 3-4 mm storio lakštą.

Supjaustykite 2-2,5 cm pločio juostelėmis. Jas uždėkite ant pyrago, kraštus pritvirtinkite prie šonų. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668