(1 porcija - 232 kcal)
250 g miltų,
150 g sviesto,
100 g cukraus,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 -iupsnelio druskos,
200 g mėgstamos uogienės (bruknių, slyvų, braškių).
GAMINIMAS:
Miltus su kepimo milteliais išsijokite ant stalo ir sumaišykite su vaniliniu cukrumi, druska. Ant jų sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir kapokite dideliu plačiu peiliu, kol susidarys vienodi trupiniai. Į juos įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir viską maišykite peiliu iš kraštų užverčiant trupinius.
Greitai užminkykite tešlą, suvyniokite į plėvelę ir 1 val. įdėkite į šaldytuvą. Iš dviejų trečdalių atšaldytos tešlos iškočiokite 5-7 mm storio lakštą, įtieskite į sviestu pateptą kepimo skardą ir aptepkite uogiene. Iš likusios tešlos iškočiokite 3-4 mm storio lakštą.
Supjaustykite 2-2,5 cm pločio juostelėmis. Jas uždėkite ant pyrago, kraštus pritvirtinkite prie šonų. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.