250 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
konservuotų persikų arba abrikosų.
K r e m u i:
200 ml pieno,
3 kiaušinių trynių,
70 g cukraus,
40 g miltų arba krakmolo,
vanilinio cukraus,
šlakelio likerio, romo ar brendžio.
GAMINIMAS:
Kremas: trynius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įberkite miltų. Išmaišykite. Palengva supilkite verdantį pieną. Išplakite elektriniu maišytuvu. Paruoštą mišinį vėl supilkite į puodą ir nuolat maišant kelias minutes pavirkite. Įpilkite likerio ar kito gėrimo. Iš tešlos iškočiokite stačiakampį.
Apibarstykite cukrumi ir susukite kaip vyniotinį, jį supjaustykite 1-1,5 cm apskritimais ir suplokite. Ant jų išdėliokite kremą, ant viršaus dėkite po puselę persiko ar abrikoso. Sudėkite į riebalais pateptą skardą, pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 20 min. Paruošti lizdeliai blizgės, jei aptepsite lydytu sviestu. Vietoj kremo galite naudoti saldžią varškės masę.