4 gabalėliai kiaulienos filė,
150 ml baltojo vyno,
2 šaukštai medaus,
šaukštas maltų kmynų,
2 šaukštai aliejaus,
2 skiltelės česnako,
druskos.
Padažui:
3 obuoliai,
125 ml obuolių sulčių,
120 g saldžiarūgščio kiniško padažo,
15 g sviesto,
druskos.
GAMINIMAS:
Sumaišome vyną, aliejų, medų, kmynus, grūstą česnaką ir pasūdome. Nupjauname mėsos riebalus, sausgysles. Mėsą sudedame į nemetalinį indą, užpilame padažą, uždengiame ir marinuojame 4-10 valandų šaltoje vietoje. Per šį laiką mėsą kelis kartus pamaišome.
Kepame grilyje iš abiejų pusių maždaug po 8 minutes.
Paruošiame padažą. Obuolius išvalome, supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į keptuvę ir užpilame obuolių sultis. Užviriname, sumažiname kaitrą, pridengiame ir troškiname 7 - 8 minutes. Sudedame sviestą, supilame kinišką padažą, pasūdome.
Kotletus tiekiame su padažu.