(6 porcijos - 850 kcal)
300 g vištienos faršo,
1 stiklinės miltų,
1 svogūno,
100 ml (0,5 stiklinės) pieno,
2 kiaušinių,
200 g kietojo sūrio,
200 g grietinės,
žalumynų (krapų),
druskos ir prieskonių: česnakų, maltų muskato riešutų,maltų kvapiųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Sumalkite vištieną ir svogūną. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų, įpilkite pieno. Gerai sumaišykite, sudėkite miltus. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus. Dėkite paruoštą masę į karštą keptuvę šaukštu, padarydami didelį, tačiau nestorą blyną per visą keptuvę.
Sumažinkite kaitrą. Apkepkite blyną iš abiejų pusių. Taip iškepkite visus blynus. Sudėkite vieną ant kito ir perpjaukite išilgai į 4 dalis. Paruoškite įdarą: sumaišykite grietinę, dalį tarkuoto kietojo sūrio (apie 2 šaukštus sūrio palikite pabarstyti), smulkiai supjaustytus česnakus ir susmulkintus žaliuosius svogūnėlius, maltus muskato riešutus, pipirus.
Šio įdaro uždėkite ant kiekvienos blynų juostelės, susukite jas ir sudėkite ratu sviestu išteptos keptuvės kraštuose. Taip dėkite visus blynus. Ant jų užbarstykite tarkuoto sūrio, pašaukite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 30 minučių.