(4 porcijos - 430 kcal)
1 skardinės konservuotų ananasų,
100 g kvietinių miltų,
1 šaukšto aliejaus,
125 ml vandens,
2 kiaušinių baltymų,
aliejaus kepti,
0,5 šaukštelio krakmolo.
GAMINIMAS:
Iš skardinės išimkite ananasus, sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad nudžiūtų. Sulčių neišpilkite - jų dar prireiks. Į dubenį supilkite miltus, įpilkite aliejaus, supilkite vandenį ir gerai išmaišykite. Baltymus atvėsinkite ir gerai suplakite iki standžių putų.
Į gilią keptuvę įpilkite tiek aliejaus, kad ananasų žiedeliai panirtų jame iki pusės. Įkaitinkite. Atsargiai sumaišykite suplaktus kiaušinių baltymus su tešla. Kiekvieną ananaso griežinėlį panardinkite į putotą tešlą, dėkite į keptuvę ir apkepkite karštame aliejuje iš abiejų pusių.
Kai gražiai pagels, išgriebkite, padėkite ant popierinio rankšluostėlio, kad susigertų riebalų perteklius. Sirupas: į nedidelį puodelį įpilkite 2 šaukštus ananasų sirupo, jame išmaišykite pusę šaukštelio krakmolo.
Likusį nuo ananasų žiedų sirupą užvirinkite (galite pagal skonį pridėti cukraus) Į užvirusį sirupą supilkite išleistą krakmolą, pakaitinkite. Atvėsinkite ir apipilkite ananasų žiedelius.