(4 porcijos - 499 kcal)
1 citrinos,
150 ml pieno,
100 g avižinių dribsnių,
10 g mielių (arba 4 g džiovintų mielių),
3 šaukštų cukraus glaistui,
50 g sviesto,
70 g miltų,
50 ml 33 proc. riebumo grietinėlės,
20 g miltelinio cukraus,
6 obuolių,
2 kiaušinių,
4 šaukštų kalvadoso.
GAMINIMAS:
Nulupkite obuolius. 2 supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje svieste. Kitus obuolius supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinos sultimis. Avižinius dribsnius sumalkite kavamale ir suberkite į dubenį, tada berkite miltelinį cukrų, sudėkite kiaušinių trynius, miltus, mieles, supilkite pieną.
Gerai išmaišykite tešlą, sudėkite kubeliais supjaustytus obuolius. Suplakite kiaušinių baltymus, juos taip pat įmaišykite į tešlą. Atskirai suplakite grietinėlę su cukrumi. Kepkite blynelius su sviestu (geriausia tinka lydytas) ant nedidelės ugnies.
Likusiame svieste apkepkite obuolių skilteles, supilkite kalvadosą ir pakepkite ant nedidelės ugnies apie 10 min. Obuolių tyrę šaukštu ant karštų blynelių, papuoškite plakta grietinėle ir patiekite.