Pakuotė šaldytos trapios tešlos,
2 obuoliai,
stiklinė šaldytų aviečių,
šaukštas brendžio,
3 šaukštai rudojo cukraus,
šaukštelis nutarkuotų citrinų žievelių,
šaukštas citrinos sulčių,
2 šaukštai miltelinio cukraus,
saujelė miltų.
GAMINIMAS:
Tešlą atšildykite kambario temperatūroje, kaip nurodyta ant pakuotės. Iškočiokite ant milteliniu cukrumi ir miltais pabarstyto stalo, kad išeitų vidutinio storio lakštas. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite šiaudeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
Uogas atšildykite, nuvarvinkite, sumaišykite su pjaustytais obuoliais, ruduoju cukrumi, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, šliūkštelėkite šlakelį brendžio ir gerai išmaišykite. Iš tešlos vidutinio dydžio lėkštute išspauskite apskritimus. Ant jų krėskite po šaukštą obuolių ir uogų įdaro, jei mėgstate saldžiai, ant viršaus dar užberkite šiek tiek cukraus.
Kiekvieną tešlos skritulį perlenkite per pusę ir dailiai, bet tvirtai užspauskite kraštelius. Kiekvieno pyragaičio viršų keliose vietose šiek tiek įpjaukite-per įpjovimus išeis garai. Pyragaičius dėkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.