(6 porcijos - 720 kcal)
1 kg bulvių,
2 svogūnų,
4-6 trynių,
druskos,
pipirų,
2-3 šaukštų miltų,
aliejaus kepti,
120 g baravykų,
voveraičių arba pievagrybių.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite ir burokine trintuve sutarkuokite į dubenį su šaltu vandeniu. Tarkius sukrėskite į sietą ir gerai nuvarvinkite. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su tarkuotomis bulvėmis ir tryniais, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
Grybus smulkiai supjaustykite, sudėkite į bulvių masę, suberkite miltus ir išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštu dėkite į ją delno dydžio blynus. Kepkite iš abiejų pusių maždaug po 3-4 min. ant vidutinio stiprumo ugnies, kol gražiai apskrus. Prie sklindžių tinka grietinės, jogurto ar varškės padažas, pagardintas prieskoniniais žalumynais, česnakais.