(6 porcijos - 650 kcal)
6 virtų bulvių,
2 stiklinių virtų pupelių,
1 svogūno,
1 šaukšto krakmolo,
1 šaukšto sviesto arba riebalų,
druskos.
P a d a ž u i:
200 g maltų grybų,
1 svogūno,
aliejaus kepti,
2 šaukštų grietinės.
GAMINIMAS:
Išvirtas bulves nulupkite ir sugrūskite. Išvirtas pupeles sumalkite, sudėkite į bulvių košę, supilkite svieste pakepintus svogūnus. Sudėkite krakmolą, įberkite druskos ir išminkykite. Darykite kiaušinio dydžio šiek tiek paplotus blynelius.
Dėkite į riebalais išteptą skardą ir pašaukite į 190 laipsnių orkaitę 20 minučių. Padažas: svogūną supjaustykite smulkiai, pakepinkite, sudėkite maltus grybus, pagardinkite druska, viską pakepinkite. Pabaigoje sudėkite grietinę.