(4 porcijos - 800 kcal)
8 virtų bulvių,
1 kiaušinio,
4 šaukštų miltų,
1-2 karštai rūkytų lydekų,
1 svogūno,
trupučio pipirų,
krapų,
druskos,
džiūvėsėlių blynams apvolioti,
aliejaus.
P a d a ž u i: 4 kietai virtų kiaušinių,
50 g sviesto,
1 svogūno,
4 šaukštų grietinės,
krapų,
pipirų,
druskos,
1 stiklinės sultinio.
GAMINIMAS:
Virtas bulves sugrūskite. Kai košė truputį atvės, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, pabarstykite pipirais, druska, krapais. Gerai išmaišykite. Jeigu masė labai lips prie rankų, įberkite šiek tiek daugiau miltų. Įdaras: išrinkite žuvų kaulus, jas susmulkinkite. Pakepkite susmulkintą svogūną ir sumaišykite su jomis.
Šlapiomis rankomis formuokite bulvių blynelius, į vidų dėkite žuvų įdaro. Apvoliokite džiūvėsėliuose ir iškepkite įkaitusiame aliejuje. Padažas: susmulkintą svogūną apkepkite svieste, suberkite susmulkintus kiaušinius, sudėkite grietinę, supilkite sultinį, paskaninkite prieskoniais, dar truputį pakaitinkite. Blynus patiekite su padažu.